Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GOFRY

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 szklanka
mąka krupczatka 1 szklanka
mąka tortowa 1 szklanka
mąka ziemniaczana 1 szklanka
olej 1 szklanka
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
jajko 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: GOFRY

Olej wymieszać z proszkiem do pieczenia i żółtkami. Do mieszaniny dodać połączone mąki i cukier. Wszystko razem zmiksować. Ciasto na gofry powinno być gęstsze niż ciasto naleśnikowe.

Oddzielnie zmiksować białka ze szczyptą soli. I wymieszać z pozostałym ciastem. Ciasto wlewać na rozgrzaną tortownicę. Piec ok. 3 min. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rybciia 24.02.2013 15:05
uwielbiam :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak