Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotleciki na jarzynce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta młoda 1 szt
czosnek 1 ząbek
schab 50 dag
olej 5 łyżek
ser owczy 10 dag
papryka mielona do smaku
ocet 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
papryka marynowana 1 słoik

Przepis i sposób przygotowania na: Kotleciki na jarzynce

1. Kapustę oczyść, wytnij głąb, a liście grubo poszatkuj. Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Paprykę osącz z zalewy i pokrój na kawałeczki. Warzywa wymieszaj w salaterce. Ocet utrzyj z solą, pieprzem, oregano oraz szczyptą cukru. Połącz z 3 łyżkami oleju. Sosem polej składniki w salaterce, przemieszaj i odstaw na 20 min.
2. W tym czasie schab potnij na kawałki, lekko rozgnieć je dłonią, nadając im owalny kształt. Mięso oprósz solą i pieprzem. Usmaż na pozostałym oleju.
3. Jarzynkę wyłóż na półmisek. Na niej połóż kotlety. Posyp owczym serem, oprósz papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 13.02.2014 08:04
pyszne smaki
Marlena/Kinia 24.01.2012 09:45
kotleciki na bogato

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak