Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Pomysł na wytrawny suflet, który zachwyci każdego! Jeśli lubicie ciekawe pomysły w kuchni, wypróbujcie ten przepis

Składniki:

szynka wędzona 20 dag
ser żółty 10 dag
masło 3 łyżki
mąka 3 łyżki
jaja 4 sztuki
mleko 1 1/2 szklanka
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z szynką

Przygotowujemy sos beszamelowy. Studzimy. Szynkę miksujemy, ser ścieramy na tarce. Do sosu dodajemy ser i szynkę, doprawiamy. Z białek ubijamy pianę i łączymy z powstałą masą. Masą wypełniamy formę i pieczemy 30 minut w temperaturze 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak