Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Suflet z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 20 dag
masło 6 łyżek
mąka 4 łyżki
mleko 1 1/2 szklanka
jaja 5 sztuk
natka pietruszki 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Suflet z pieczarkami

Pieczarki drobno kroimy i podduszamy na 2 łyżkach masła. Miksujemy. Przygotowujemy sos beszamelowy. Po wystudzeniu do sosu dodajemy grzyby, doprawiamy i dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Z białek ubijamy pianę i łączymy z powstałą masą. Masą wypełniamy formę i pieczemy 30 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak