Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś kurczaka w śmietanie z kukurydzą i papryką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 szt
cebula 1 szt
papryka czerwona 2 szt
Kukurydza z Puszki 1/2 szklanki
śmietana kremówka 1 szklanka
sól
pieprz
oregano
ser żółty 2 (tarty)

Przepis i sposób przygotowania na: pierś kurczaka w śmietanie z kukurydzą i papryką

Piersi z kurczaka gotujemy z warzywami,następnie mięso rwiemy dłońmi na cienkie paseczki,papryki pieczemy w piekarniku w 200 stopniach a kiedy skórka będzie czarna wyjmujemy i gorące zamykamy w torbie papierowej,gdy ostygną obieramy ze skóry i oczyszczamy z nasion i kroimy w paski,cebulę także kroimy w paski i szklimy na oliwie dodajemy kukurydzę sól pieprz oregano,zalewamy śmietaną i doprowadzamy do wrzenia następnie dodajemy piersi z kurczaka i paprykę.Serem zagęszczamy sos i przyprawiamy do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kotlet 03.07.2011 10:22
brzmi rewelacyjnie
anemon 10.05.2011 07:23
Wygląda na bardzo smaczne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak