Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

fajita

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 30 dkg
pierś z kurczaka 30 dkg
papryka czerwona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cebula 2 szt
olej do smażenia
marynata
olej 1/2 szklanki
sos sojowy 6 łyżek
papryczka jalapeno plasterki 2 łyżki
czosnek pokrojony w plastry 3 ząbki
kolendra posiekana 2 łyżki
sok z cytryny
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: fajita

Składniki marynaty mieszamy i zanurzamy w niej mięso pokrojone w paski.Na dużą patelnię rozgrzaną olejem wrzucamy mięso i lekko zarumieniamy z obu stron i mieszamy.Dodajemy papryki pokrojone w paski cebulę pokrojoną w piórka i smażymy często obracając na bardzo dużym ogniu aż cebula się zeszkli a papryka zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak