Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa z czarnej fasoli

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasola czarna 50 dkg
czosnek posiekany 4 ząbki
olej 4 łyżki
wino czerwone 2 szklanki
sos sojowy 1/3 szklanki
kolendra posiekana 4 łyżki
sól
pieprz
kumin
kolendra posiekana 1 nać
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
cebula 2 szt
cebula czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zupa z czarnej fasoli

Fasolę moczymy przez całą noc i odlewamy wodę.W garnku szklimy cebulę i czosnek ,dodajemy fasolę i zalewamy sporą ilością wody,doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na małym ogniu z listkiem laurowym odrobiną soli pieprzem i kuminem.Kiedy fasola będzie miękka wlewamy wino i sos sojowy,dodajemy kolendrę i gotujemy aż alkohol wyparuje.Do miski nakładamy pokruszony ser wymieszany z nacią kolendry i czerwoną cebulą oraz usmażone kawałeczki wędzonego boczku i zalewamy zupą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 12.11.2011 10:49
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak