Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Koperkowe Klopsiki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone 0,5 kg
ryż 1 torebka
jajko 2 szt.
sól
kostka rosołowa
mąka 2 łyżki
koper świeży
śmietana 30% 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Koperkowe Klopsiki

Ryż ugotuj i ostudź. Dodaj mięso, wbij jajka, wymieszaj, przypraw do smaku. Z masy formuj niewielkie klopsy. Usmaż ze wszystkich stron.
Sos koperkowy: koperek posiekaj. W rondelku zagotuj pół litra wody, wrzuć kostkę. Mąkę wymieszaj ze śmietaną, wlej do rondla. Zagotuj, przypraw do smaku. Wsyp koperek. Sosem polej klopsiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

stokrotka 11.08.2011 21:56
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak