Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krem bananowy z daktylami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

likier pomarańczowy 3 łyżki
śmietana 200 g
miód 2 łyzki
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 listki
banan 2 szt
daktyle 6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Krem bananowy z daktylami

Żelatynę przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.
Banany obrać, zmiksować z dodatkiem miodu i likieru
Rozpuszczoną żelatynę wymieszać z małą ilością puree bananowego i ubijać trzepaczką.
Daktyle pokroić na małe kawałki i wymieszać z kremem.
Śmietanę ubić na sztywno i ostrożnie połączyć. Krem mocno schłodzić (ok. 4 godz.) w lodówce.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak