Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kuropatwa po staropolsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kuropatwa
sól
smalec
włoszczyzna
kapusta czerwona
ocet
pieprz
słonina wędzona
ser ostry starty

Przepis i sposób przygotowania na: Kuropatwa po staropolsku

Kuropatwę posolić, obrumienić i dusić, mięso pokroić , Na kościach ugotować wywar, Kapustę poszatkować,sparzyć wrzątkiem ,sparzyć octem,posolić ,popieprzyć i dusić z pokrojoną w plasterki słoniną. W rondlu ułożyć połowę kapusty, na niej kawałki kuropatwy, znowu kapustę.Całość zalać wywarem , na wierzchu ułożyć plasterki słoniny , posypać bułką tartą i serem.Piec 40 minut w temp. 200 stopni.Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak