Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wieprzowina z brzoskwiniami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wieprzowina 65dag
sól
pieprz
olej 3łyżki
cukier 1łyżka
brzoskwinie 40dag
mąka ziemniaczana 1łyżka
cebula 1
woda

Przepis i sposób przygotowania na: Wieprzowina z brzoskwiniami

Mięso umyć,pokroić,oprószyć solą i pieprzem.Brzoskwinie umyć,przekroić ,wyjąć pestki.W naczyniu zagotować 1 1\\2szklanki wody z cukrem ,włożyć brzoskwinie ,gotować 5min,wyjąć ,ostudzić ,obrać ze skórki.Cebulę obrać,posiekać ,zeszklić na oleju ,wrzucić mięso ,obsmażyć ,wlać syrop .Mięso dusić 30min,wyjąć.Jeden owoc rozgnieść ,dodać do sosu.Mąkę rozbić 3łyżkami wody ,zagęscić sos i przyprawić solą,pieprzem oraz estragonem.Mięso podawać obłożone owocami z sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kate.500 19.11.2011 13:39
pycha
halina17 09.05.2011 11:40
lubię takie połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak