Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kluski warzywne w sosie serowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szpinak mrożony
twaróg
jajko
masło ziołowe
płatki owsiane
sól
pieprz
śmietana kremówka
pomidory
rokpol
parmezan

Przepis i sposób przygotowania na: Kluski warzywne w sosie serowym

Szpinak rozmrozić i odcisnąć .Z twarogu , szpinaku,masła, jajek,płatków , soli i pieprzu wyrobić ciasto. Z niego gotować kluski wrzucane łyżeczką przez 15 minut.Rokpol rozdrobnić ,mieszając zagotować z kremówką , wymieszać z parmezanem i doprawić do smaku.Pomidory pokroić w kostkę,z sosem podawać na osobnym talerzu .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak