Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

papryczki jalapeno faszerowane tuńczykiem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

papryczki jalapeno z puszki 12 szt
ziemniaki 3 szt
majonez 4 łyżki
pieprz
sok z cytryny
olej do smażenia
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
cebula 1 szt
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: papryczki jalapeno faszerowane tuńczykiem

Ziemniaki gotujemy w mundurkach obieramy i kroimy w kostke,cebulę pokrojoną w kostkę mieszamy z ziemniakami tuńczykiem i majonezem doprawiamy solą pieprzem i sokiem z cytryny.Cebulę pokrojoną w pióra smażymy na brązowo na oleju i osuszamy na papierze.Marynowane papryczki kroimy wzdłuż na pół usuwamy gniazda nasienne i nadziewamy sałatką.Wierzch posypujemy smażoną cebulką oraz pieprzem i skrapiamy oliwą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasienka23 24.04.2012 20:41
fajne połączenie!
Grazyna0211 19.08.2011 08:29
fajne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak