Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pieczony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 1 kg
oliwa do smaku
czosnek 3-4 ząbki
sól do smaku
wino czerwone 1 szkl
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku
rozmaryn do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pieczony

Schab natrzeć oliwą, czosnkiem i pozostałymi przyprawami. Podlać winem i marynować przez cały dzień i noc. W trakcie marynowania mięso przewracać co jakiś czas. Na drugi dzień schab wyjąć z marynaty osuszyć i piec ok.1godz w temp. 180 stopni. Polecam!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

berys18 13.03.2015 07:19
swojskie wędliny najlepsze
Klausia 12.06.2013 18:33
niebo dla podniebienia :)
babi17 27.12.2012 21:19
suuuper
Ela15 14.06.2012 08:57
mniam
Kate131 20.05.2011 07:28
apetyczny
wiola28a 09.05.2011 16:01
smakowity
anemon 08.05.2011 21:49
Bardzo ładnie się upiekł i wyglada smakowicie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak