Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka z pikantną kiełbasą chorizo

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasola Jaś 500 gram
cebula biała 1 duża
łopatka bez kości 500 gram
chorizo 150 gram
przecier pomidorowy 3 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka z pikantną kiełbasą chorizo

Fasolę namoczyć dzień wcześniej. Na drugi dzień odlać pozostałość wody, zalać świeżą wodą i zagotować z liściem laurowym i zielem angielskim. W osobnym garnku podsmażyć łopatkę i cebulę pokrojone w kostkę, następnie dodać mięso z cebulą do gotującej się fasoli, gotować do miękkości, następnie dodać przyprawę do dań z fasoli, pokrojoną w plasterki kiełbasę chorizo i przecier pomidorowy i pogotować jeszcze ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszkalider 04.12.2012 11:05
pyszności
Ada-Gaba 24.06.2012 09:34
smaczne
iknkirke 15.04.2012 14:36
mniam
iknbozka 24.03.2012 15:06
super
usmiech 10.12.2011 11:28
super
barbara11561 13.10.2011 09:45
pyszne
Neetka90 26.06.2011 11:11
ciekawie wygląda. ;>
iga2 19.06.2011 23:39
superowa
Magdalena80 19.06.2011 23:32
apetycznie
basia70 31.05.2011 10:30
super
Henryka2 09.05.2011 09:44
Ciekawy pomysł na fssolę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak