Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z białej fasoli

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

fasoli 25 dag
cebula 1
masła lyzka
jajko 1
ząbek czosnku 1
natki pietruszki lyzka
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 lyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smazenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z białej fasoli

Namoczoną wcześniej fasolę odcedź, ponownie zalej wodą, ugotuj (2 godziny), po czym odcedź i zmiksuj.
Obraną cebulę posiekaj, usmaż na maśle i dodaj do niej fasolę, jajko, roztarty z solą czosnek, tartą bułkę i pokrojoną zieloną pietruszkę. Całość dopraw solą i pieprzem, wymieszaj i z powstałej masy uformuj 8 owalnych kotlecików. Następnie poobtaczaj je w tartej bułce, usmaż z obu stron, a po wyłożeniu na poukładane na talerzach liście sałaty - udekoruj małymi pomidorkami i koprem.polecam

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kopiko1983 29.05.2011 15:22
Fajny pomysł! mniam...
alaaa 12.05.2011 21:02
bardzo ciekawe
agata1722
agata1722 12.05.2011 19:54
smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak