Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dynia pikantna

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dynia 1kg
oliwa 3łyżki
ocet balsamiczny 1łyżeczka
czosnek 2ząbki
sól
pieprz
tymianek gałązka
tymianek 1\2łyżeczki (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Dynia pikantna

Dynię umyć,pokroić na wieksze kawałki i ułożyć na blasze do pieczenia.Czosnek obrac ,zetrzeć .Oliwe wymieszać z octem ,czosnkiem,tymiankiem,papryką,solą i pieprzem.Sosem polać dynię,wstawic ją do nagrzanego piekarnika i piec 15min w temp.190C,aż bedzie miekka i zrumieniona.Potrawe przełożyc na talerz,przybrac tymiankiem i podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak