Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomidory zapiekane

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomidorów 8szt
cebule 2
masła 1 lyz
startego twardego sera 30 dag
oliwy 3 lyz
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz i sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Pomidory zapiekane

Pomidory umyj, sparz, po czy zdejmij z nich skórkę i pokrój na połówki. Łyżeczką delikatnie wyjmij ze środka miąższ oraz pestki, starając się nie uszkodzić zewnętrznej warstwy miąższu. Odwróć połówki pomidorów do góry dnem, aby wyciekł z nich nadmiar soku. Wyjęty miąższ (z pestkami) przetrzyj przez sito. Cebulę obierz, opłucz, drobno posiekaj i podsmaż z przetartym miąższem pomidorów na maśle. Tak przygotowaną masą napełniaj wydrążone połówki pomidorów. Posyp solą, pieprzem, polej oliwą, posyp bułką tartą, serem i natką pietruszki. Piecz przez 15 minut w temperaturze 180st
smacznego

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 04.07.2011 19:44
pyszniutkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak