Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pieczarkowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
cebula 2 szt
śmietana 3 łyżki
mąka 1 łyżka
olej do smażenia
pieprz
sól
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pieczarkowy

Pieczarki pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostke i podsmażyć na oleju. Dodać pieczarki, posolić i dusić około 10 min pod przykryciem.Nastepnie dodać kostkę, pieprz i wodę. Gotujemy przez kilka minut, Mąke wymieszać ze smiataną i wlac do sosu. Zagotować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Seba 24.08.2011 15:47
smaczny taki sosik do pulpetów
Seba 24.08.2011 15:47
smaczny taki sosik do pulpetów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak