Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasola w pomidorach

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bazylia szczypta
cebula 0,5 szt
tłuszcz 1 łyżka
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
mąka 1 łyżka
cukier 2 łyżeczki
fasola 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Fasola w pomidorach

Fasolę namoczyć, najlepiej na całą noc. Rano odlać wodę, zalać czystą , dodać łyżeczkę soli i ugotować do miękkości.
Fasola powinna być tylko zanurzona w wodzie a nie powinna pływać. jeśli woda wyparuje, trochę dolewamy.Na tłuszczu przysmażyć cebulkę i dodać do fasoli, dodać przyprawy i koncentrat cukier i zagotować chwilę.Na koniec dodać po troszku mąkę i energicznie rozmieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 27.01.2012 21:42
pycha
Małgorzata106 09.01.2012 19:06
super
ada12302 12.05.2011 22:51
mniam
Misiek1 09.05.2011 19:01
apetyczna:)
monika154 09.05.2011 13:30
uwielbiam
patusia 08.05.2011 21:31
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak