Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pory w sosie cytrynowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 4
bulion 1\\2szkl
sok z cytryny 2łyzki
musztarda 1łyżeczka
sól
Pieprz biały mielony Prymat
olej 5łyżek
wędzony boczek 8dag
natka pietruszki 1łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pory w sosie cytrynowym

Pory oczyścić dokładnie opłukać ,osączyć ,pokroić na plastry.Ułożyć je w żaroodpornym naczyniu na grubość około 3cm.Polać bulionem ,przykryć i wstawić do piekarnika .Piec 10min w temp .180C.Wyjać,ostudzić.Z soku cytryny ,musztardy ,soli,pieprzu i oleju przygotować sos .Boczek przekroić na cienkie paseczki.Pory polać przygotowanym sosem ,dodać boczek i wymieszac .Gotowe danie posypać natką pietruszki.Podawać lekko ciepłe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak