Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Placki naleśnikowe z szynką

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
mleko 1 szklanka
woda letnia 1/4 szklanki
proszek do pieczenia łyżka 1/2
jajko 1 szt.
szynka gotowana 150 g
pieczarki 100 g
sól
pieprz
curry
czosnek ząbki 2 szt.
ser gouda 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Placki naleśnikowe z szynką

Z mąki, mleka, jajka, wody i proszku do pieczenia wymieszać ciasto. Pieczarki i szynkę posiekać, ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. Wszystko dodać do ciasta, dodać 1/3 łyżeczki soli, dużą szczyptę pieprzu, czosnek i curry. Wymieszać na jednolitą masę. Smażyć na oleju z dwóch stron na złoto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak