Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w orzechach, pieczone na ruszcie.

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia szczypta
kolendra szczypta
sok z cytryny 0,5 szt
olej 3 łyżki
orzechy 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w orzechach, pieczone na ruszcie.

Udka oczyścić, posolić opieprzyć, skropić sokiem z cytryny i posypać bazylią i kolendrą.
Orzechy włożyć do ściereczki i utłuc wałkiem na drobno. Przed pieczeniem udka skropić olejem i posypać orzechami.
Ułożyć na ruszcie pod którym umieścimy pojemnik z wodą. do wody mozna wrzucić 2 goździki i listek laurowy dla aromatu.

Piec ok 45 min w temp 200 st polewać wodą z wytopionym tłuszczem z pojemnika.

Podawać z ziemniakami, frytkami lub ryzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monika154 16.07.2011 14:59
super
Małgorzata106 01.07.2011 20:23
pycha
Misiek1 09.05.2011 19:02
pomysł warty polecenia:)
patusia 08.05.2011 21:33
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak