Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka z marchewki i gruszek

3.0
(11)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duże marchewki 2
z całej cytryny sok
łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia 1
łyżek płatków migdałowych 4-5
gałązek świeżego koperku kilka

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka z marchewki i gruszek

Marchewki i gruszki myjemy, osuszamy i obieramy cienko ze skórki. Ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, dokładnie mieszamy. Płatki migdałowe podprażamy lekko na suchej patelni, połowę dodajemy do surówki i mieszamy, resztą posypujemy wierzch. Przybieramy listkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 27.04.2012 17:42
ja tez pierwsze słyszę )
Miki 17.01.2012 16:27
ładna
Misia13 11.05.2011 22:18
marchewki z gruszkami jeszcze nie jadłam, musze spróbować...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak