Surówka z marchewki i gruszek

Surówka z marchewki i gruszek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • duże marchewki

    2
  • z całej cytryny

    sok
  • łyżka oliwy z pierwszego tłoczenia

    1
  • łyżek płatków migdałowych

    4-5
  • gałązek świeżego koperku

    kilka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewki i gruszki myjemy, osuszamy i obieramy cienko ze skórki. Ścieramy na dużych oczkach tarki jarzynowej. Skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, dokładnie mieszamy. Płatki migdałowe podprażamy lekko na suchej patelni, połowę dodajemy do surówki i mieszamy, resztą posypujemy wierzch. Przybieramy listkami koperku.

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna133

27.04.2012 17:42
ja tez pierwsze słyszę )

Miki

17.01.2012 16:27
ładna

Misia13

11.05.2011 22:18
marchewki z gruszkami jeszcze nie jadłam, musze spróbować...

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat