Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 1 duża główka
śmietana 18 proc 500 ml
masło 2 łyżki
koperek 1 pęczek
mąka pszenna 1 łyżka
Sól ziołowa jodowana Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Młoda kapusta ze śmietaną i koperkiem

Kapustę umyć, obrać z zewnętrznych liści i pokroić i posypać sola, żeby zmiękła. Po ok. 10-15 minutach, na patelni roztopić masło i podsmazyć na nim kapustę. Następnie podlać całość wodą i dusić ok. 5 min dodając jeszcze do tego drobno posiekany koperek. Z pozostałego masła i mąki przygotować zasmażkę. Dodać do kapusty i zalać śmietaną. Dusić wszystko przez ok. 10min.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 08.05.2011 22:22
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak