Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kokosowy Serniczek \"Wyobrażnia\"

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
budyń o smaku krówki 0,5 opakowania
mąka 0,5 szklanki
cukier waniliowy 1 łyżeczka
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
margaryna Kasia 0,25 sztuki
cukier puder 2,5 łyżki
jajko 1 sztuka
ser
jaja 4 sztuki
wiórka kokosowe 1,5 szklanki
cukier 0,5 szklanki
margaryna Kasia 0,25 sztuki
proszek do pieczenia 0,5 łyżeczki
ser 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Kokosowy Serniczek \"Wyobrażnia\"

Uwaga: Proporcje na małą formę.

Ciasto zagniatamy. Wykładamy do nasmarowanej margaryną formy i nakłuwamy widelcem. Zapiekamy 10 minut w temp 150 stopni.


2 jajka rozdzielamy: białka zostawiamy do ubicia w osobnym naczyniu. Cukier ucieramy z 2 pozostałymi jajkami i 2 żółtkami. Dodajemy margarynę i wiórki kokosowe, dokładnie ucieramy. Kiedy wszystko będzie jednolitą masą dodajemy pół łyżeczki proszku do pieczenia.

Gdy ciasto się ostudzi, wylewamy na nie ser. Pieczemy w temp 150 stopni, około 50-60 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

caralajna 13.11.2012 22:54
fajny przepis może kiedyś wypróbuję
Henryka2 08.05.2011 20:06
Coś te przpisy nie twoim stylem pisane i fotografowane! Ale ciekawe, trzeba przyznać.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak