Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleweczka buni - z aronii

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

aronie 1 kg
cukier 1,5 kg
Kwas cytrynowy Prymat 4 łyżeczki
woda 4 litry
spirytus 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: Naleweczka buni - z aronii

Aronię gotować w wodzie przez 5-8 minut, następnie odlać sok, dodać do niego kwasek cytrynowy, cukier i raz jeszcze zagotować. Odstawić na 24 godziny - do ostudzenia. Dodać spirytus i zabutelkować. POLECAM!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 08.05.2011 22:22
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak