Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Deser z posypką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 1 opakowanie
mleko
galaretka agrestowa 2 opakowania
kakaowa posypka do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Deser z posypką

Galaretkę rozpuścić wg przepisu na opakowaniu,przestudzić,ponalewać w pucharki i wstawić do lodówki aby się stężała.
Kolejną galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody i schłodzić.Gdy zacznie tężeć rozrobić śnieżkę zgodnie z przepisem na opakowaniu.Do gotowej śnieżki wlać galaretkę i dokładnie wymieszać.Następnie porcjami nakładać powstałą masę do pucharków ze stężałą galaretką.Na wierzch posypać kakaową posypkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 23.02.2012 11:08
Takie proste a jakże smaczne:)
ilka_86 16.06.2011 08:42
mniam
smakowita 18.05.2011 20:09
Pięknie wygląda
MAŁGORZATA108 08.05.2011 20:05
Suuuper!!!
Babciagramolka 08.05.2011 19:27
Piękny zielony kolor galaretki . Proste a cieszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak