Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szklanki
jajko 4 szt
cukier 1 szklanka
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 5 łyżek
krem do tortów czekoladowy 1 opakowanie
mleko
posypka czekoladowa do smaku
margaryna 1 szt
woda 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto

Do rondelka wlać szklankę wody,wrzucić pół margaryny i wsypać szklankę cukru.Gdy zacznie się gotować dodać 3 łyżki kakao,wymieszać.Całość ostudzić,później wlać do miski,dodać 2 szklanki mąki,4 jajka i 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia.Ciasto zmiksować i wlać do wysmarowanego masłem i posypanego mąką prodiża.Piec 40-43 minuty.Upieczone ciasto przekroić i wystudzić.Z kremu do tortów,mleka i margaryny utrzeć masę i przełożyć nią ciasto oraz wyrównać boki.
Do rondelka wrzucić 1/3 kostki margaryny,3-4 łyżki cukru i 2 łyżki kakao.Całość roztopić,przestudzić i taką polewą polać ciasto.Ciasto posypać czekoladową posypką i wstawić do lodówki na 3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Joanna108
Joanna108 02.08.2011 08:27
skromna nazwa - wielki efekt ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak