Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigosik pieczarkowy

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 1/2 kg
cebula 1/2 kg
kiełbasa 1/2 kg
ogórki kiszone 1/2 kg
koncentrat pomidorowy 3 łyżki
masło 3 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Bigosik pieczarkowy

Cebulkę kroimy w plasterki, pozostałe składniki i kostkę. Podane składniki oddzielnie podsmażyć na maśle, połączyć i dusić całość około 10 minut. Dodać koncentrat pomidorowy, przyprawy, w razie potrzeby podlać odrobiną wody i jeszcze raz zagotować. Podajemy z ryżem lub ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak