Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto budyniowo-serowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 2 szklanki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
margaryna 1/2 kostka
cukier 1/2 szklanka
jaja 2 sztuki
żółtko jajek 1 sztuka
Masa budyniowa:
mleko 1 l
budyń czekoladowy 3 sztuki
margaryna 1/2 kostka
serek waniliowy 4 opakowania
cukier 1/2 szklanka
jaja 3 sztuki
białko 4 sztuki
budyń śmietankowy 1 opakowanie
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto budyniowo-serowe

Z podanych skłądników zagniatamy ciasto i wykładamy nim blaszkę. Budynie gotujemy i gorące przekładamy na ciasto. Odstawiamy do wystudzenia.
Margarynę ucieramy z cukrem i dodajemy serki i żółtka. Na sam koniec budyń śmietnkowy i mieszamy. Białka ubijamy na sztywną pianę i całość ze sobą łączymy. Wymieszany przekłądamy na zimny budyń czekoladowy. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni.
PO upieczeniu polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 08.05.2011 16:11
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak