Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki z kiełbasą i ananasem

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

dkg cienkiej, chudej, ale dobrze przyprawionej kiełbasy 50
ananas 2 plastry
śmietana 4 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki z kiełbasą i ananasem

Kiełbasę pokroić na w miarę równej grubości krążki. Plastry ananasa osączyć, pokroić każdy na 6 kawałków. Nadziewać na szpadki szaszłykowe na przemian. Na dużej patelni rozgrzać olej, ułożyć szaszłyki, smażyć do zrumienienia obracając aby przysmażyły się ze wszystkich stron. Można też upiec je w piekarniku albo na grillu. Sos: majonez wymieszać ze śmietaną, ketchupem, papryką, dodać posiekane drobno kawałki ananasa i ew. rozrzedzić nieco syropem, wymieszać dokładnie. Szaszłyki podawać na gorąco. Mogą być doskonałą przystawką albo daniem na kolację. Sos podajemy w osobnym naczyniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 14.10.2011 09:14
kiełbasa z ananasem, ciekawe :)
Arlanna 13.12.2010 07:26
Odrazu zrobiłam sie głodna :)
eli_555 09.11.2010 23:25
pyszne
Emilia21 09.10.2010 20:12
fajne
Emilia21 09.10.2010 20:12
fajne
Emilia21 09.10.2010 20:12
fajne
Emilia21 09.10.2010 20:12
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak