Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szparagowe pikle

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

marchew 30 dkg
młoda fasolka szparagowa 1 kg
młode cebulki 20 dkg
cukier 1/5 kg
cynamon Prymat odrobina
ocet 2/3 litra

Przepis i sposób przygotowania na: Szparagowe pikle

Fasolkę i pokrojoną w słupki marchew zagotować w osolonej wodzie. W drugim garnku zagotować na marynatę ocet z przyprawami i cukrem. Odsączone z wody warzywa oraz połówki cebulek przełożyć do słoików i zalać przecedzoną gorącą marynatą. Szybko zamknąć słoiki i pasteryzować przez godzinę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Babciagramolka 27.09.2010 20:03
Przepraszam ale fasolka szparagowa to zupełnie co innego niż szparagi- to jest fasolka szparagowa w marynacie zreszta bardzo smakowita.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak