Szparagowe pikle

Szparagowe pikle

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchew

    30 dkg
  • młoda fasolka szparagowa

    1 kg
  • młode cebulki

    20 dkg
  • cukier

    1/5 kg
  • cynamon Prymat

    odrobina
  • ocet

    2/3 litra
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę i pokrojoną w słupki marchew zagotować w osolonej wodzie. W drugim garnku zagotować na marynatę ocet z przyprawami i cukrem. Odsączone z wody warzywa oraz połówki cebulek przełożyć do słoików i zalać przecedzoną gorącą marynatą. Szybko zamknąć słoiki i pasteryzować przez godzinę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Babciagramolka

27.09.2010 20:03
Przepraszam ale fasolka szparagowa to zupełnie co innego niż szparagi- to jest fasolka szparagowa w marynacie zreszta bardzo smakowita.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat