Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka
papryka czerwona
cebula
jajko
sól
pieprz
czosnek

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada z indyka

Filet rozcinamy tak, by powstał podłużny płat(można lekko rozbić), przyprawiamy solą, pieprzem i granulowanym czosnkiem
Cebule i paprykę kroimy w drobną kostkę, przesmażamy na łyżce tłuszczu. wrzucamy do michy, dodajemy łopatkę, jajko, pietruszkę, sól, pieprz i mieszamy tak długo, aż masa się \"zlepi\"
Rozprowadzamy farsz na naszym płacie indyka, zwijamy w rulon, obwiązujemy nicią/sznurkiem lub spinamy wykałaczkami. Wierzch obkładamy cienko pokrojonym boczkiem
Ładujemy do piekarnika (200 st. Celsjusza, 50-60 minut)
Gotowe:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak