Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenne faszerowane ogórki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ogórki świeże 2 sztuki
kiełki rzodkiewki 10 dag
sezam 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
olej 1 łyżka
ocet winny 1 łyżka
ser żółty 3 łyżki
imbir szczypta
sól
piepr

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenne faszerowane ogórki

Ogórki kroimy w 3 cm krążki. Usuwamy miąższ i posypujemy solą aby puściły sok. Ocet, olej, imbir, sól i pieprz łączymy i ucieramy. Dodajemy do sosu kiełki, sezam, natkę pietruszki. Farszem nadziewamy ogórki. Przed podaniem schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak