Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki szynkowe w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

szynka 15 plasterek
pieczarki 20 dag
jajko 3
por 1
majonez
musztarda
kostka rosołowa
masło 2 łyżka
Żelatyna wieprzowa Prymat 4 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki szynkowe w galarecie

Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach. Podsmażamy na maśle.
Białą czesć pora kroimy w talarki i podsmażamy na maśle.
Jajka gotujemy na twardo i kroimy w drobną kostkę.
Majonez mieszamy z kilkoma łyżkami musztardy do smaku.
Pieczarki, por i jajka łączymy razem. Dodajemy majonez z musztardą. Wszystko mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Otrzymany farsz nakładamy na plasterki szynki. Zwijamy ruloniki. Układamy na talerzu. Ozdabiamy natką pietruszki.
Kostkę rosołowa rozpuszczamy w 2 szklankach wody. Wsypujemy żelatynę.
Tężejącą galaretą zalewamy rulony z szynki. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia.

Smacznego:-))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota59 08.07.2011 16:05
ale bym spróbowała taką roladkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak