Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki meksykańskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto:
mąka kukurydziana 10 dag
mąka pszenna 20 dag
jajko 1 sztuka
woda 1 1/2 szklanka
oliwa 4 łyżki
sól
Farsz:
fasola czerwona 4 łyżki
jaja 2 sztuki
szynka 20 dag
oliwa 2 łyżki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki meksykańskie

Z podanych składników wyrabiamy głdkie ciasto, smażymy naleśniki. Fasolę gotujemy i wraz z szynką mielimy. Jajka gotujemy i siekamy. Łączymy ze sobą składniki farszu i smarujemy nim naleśniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak