Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos pomidorowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
czosnek 2 ząbki
przecier pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Sos pomidorowy

Cebulę przyrumienić na tłuszczu, gdy już będzie taka złocista, dodać przepuszczony przez praskę czosnek, chwilę niech się tak podsmażą, a gdy już cebula będzie dobrze przyrumieniona, to zalać to wszystko wodą. Przyprawić ulubionymi przyprawami, dodać przecier pomidorowy, gdy woda zacznie wrzeć zmniejszyć ognień, niech sobie tak chwilę powrze. Potem zagęścić śmietaną i mąką. Podawać np. do gołąbków.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak