Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka z pomarańczy z rybą

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcza 3 szt
cykoria 1 kolba
filet z miruny 30 dkg
bulion warzywny 2 szklanki
natka pietruszki
cebula 1 szt
sok z cytryny 1/2 szt
skórka z cytryny - otarta 1/2 szt
cukier
Kolendra cała Prymat 1/2 łyżeczki
koperek do dekoracji
sos
oliwa 3 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
wywar z ryby 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 1/2 łyzeczki
Gorczyca biała cała Prymat 1/2 łyżeczki
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka z pomarańczy z rybą

Filety myjemy skrapiamy sokiem z cytryny i posypujemy odrobiną soli.W płaskim rondelku gotujemy bulion warzywny lub rybny z łyżką soku z cytryny i otartą skórką,natką pietruszki,umytą nieobraną cebulą,kolendrą gorczycą pieprzem i łyżeczką cukru.Do wywaru wkładamy filety i gotujemy na małym ogniu 15 min,zostawiamy je w wywarze aby wystygły.Składniki sosu dokładnie mieszamy i lekko schładzamy.Pomarańcze sparzamy i osuszamy z 1 pomarańczy ucieramy skórkę.Pomarańcze obieramy kroimy na plastry i usuwamy pestki.Skórkę z pomarańczy i wyciekający sok dodajemy do sosu.Rybę delikatnie wyjmujemy osuszamy i kroimy w grubą kostkę.Na półmisku układamy plastry pomarańczy na nich płatki cykorii i kawałki ryby i polewamy schłodzonym sosem i dekorujemy gałązkami koperku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Papryczka 08.06.2012 13:31
ciekawa
Ewelina38 23.05.2011 13:57
super, muszę ją kiedyś przygotować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak