Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Indyk w serowej skórce

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec indyczy 1 szt
Na ciasto:
jajko 1 szt
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
sól szczypta
pieprz szczypta
mleko 4-5 łyżek
mąka 4 łyżki
ser biały 70 g
szczypiorek
tłuszcz do smażenia
Papryka słodka mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Indyk w serowej skórce

Udziec oczyścić i oddzielić od kości. Cienkim nożem do filetowania pociąć mięso na cienkie filety.
Z jajka mleka i mąki sporządzić ciasto, dodać roztarty ser i przyprawy i trochę szczypiorku, ciasto powinno być dość gęste o konstystencji śmietany.
Na patelni rozgrzać tłuszcz, filety maczać w cieście z obu stron i smażyć na wolnym ogniu po ok 5-6 min z każdej strony.
Podawać z ziemniakami z wody posypanymi koperkiem i z sałatą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak