Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twaróg ze śliwkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śliwki 250 g
cukier 150 g
budyń waniliowy 1 szt
twaróg 250 g
cukier waniliowy 1 szt
śmietana 4 łyżki
woda 250 ml
alkohol 25 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Twaróg ze śliwkami

Śliwki umyć, przekroić i wyjąć pestki. Śliwki zagotować w szklance wody, dodać cukier i alkohol. Polecam arak. Mieszając zagęścić na małym ogniu. Pół opakowania budyniu w niewielkiej ilości wody i zagęścić w nim rozgotowane śliwki. Twaróg wymieszać ze cukrem, cukrem waniliowym i śmietaną. Masę śliwkowo - budyniową i twaróg ułożyć warstwami w wysokich pucharkach. Schłodzić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 24.12.2012 08:14
ciekawa propozycja
Krystyna32 09.05.2012 07:18
fajne
iza15 21.11.2011 19:12
smaczny
iza15 21.11.2011 19:11
smaczny
kriso 30.07.2011 11:15
smaczne
barbara11561 10.06.2011 07:25
Pyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak