Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajka faszerowane nadzieniem z ryżu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jajko ugotowane na twardo 10 szt
migdały 1 łyżka
rum do smaku
śmietana 3 łyżki
sól do smaku
Przyprawa curry orientalna Prymat do smaku
ryż 8 (ugotowany)

Przepis i sposób przygotowania na: Jajka faszerowane nadzieniem z ryżu

Jajka ugotować na twardo, przekroić i wydrążyć żółtko. Rodzynki nasączyć rumem. Ugotowany ryż wymieszać z migdałami, rodzynkami i śmietaną. Podgrzać i przyprawić do smaku solą i curry. Nadziać jajka i włożyć na chwilkę (ok 2-3 min) do nagrzanego piekarnika.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 07.04.2013 14:15
Bardzo dobre
Katarzyna59 01.08.2012 20:38
bardzo ciekawy pomysł
olkaaa 20.05.2012 14:27
super
calliope 06.11.2011 09:51
bardzo oryginalny przepis :)
Ela15 07.07.2011 11:15
uwielbiam
Motorek 07.05.2011 19:40
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak