Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jajecznica dla smakoszy

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 5 lyzek
sól
pieczarek 6
przepołowione pomidory 3
startego sera żółtego 4 lyz
pszennej bułk 12 kromek
masła 4 lyz

Przepis i sposób przygotowania na: Jajecznica dla smakoszy

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, dodać 2 łyżki masła, dobrze podgrzać, włożyć cale pieczarki, smażyć do wyparowania soku, wyjąć łyżką cedzakową, następnie włożyć pomidory, smażyć na średnim ogniu przez 2 min, wyjąć, trzymać w ciepłe (podobnie jak pieczarki), do tłuszczu dodać bułkę lub chleb, smażyć na złoty kolor, wyłożyć na gorący półmisek. Na drugiej patelni usmażyć na dwu łyżkach masła jajecznice z jaj i mleka, osolić. Jajecznice ułożyć na bułce na wierzch położyć polówkę pomidora, następnie pieczarkę, posypać serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

grazia1 08.07.2011 18:35
mniam mniam
alaaa 02.07.2011 19:48
wypasiona jajecznica,,
matii6 23.06.2011 22:08
uwielbiam jajecznice pod kazda postacia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak