Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Farfalle z pomidorami, bazylią i oliwkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron farfalle 400 g
pomidory 5 sztuk
rozmaryn 2 gałązki
czosnek 4 ząbki
oliwa 2 łyżki
pasta z suszonych pomidorów 3 łyżeczki
bazylia świeża garść
oliwki 20 sztuk
przyprawa suszone pomidory z czosnkiem i z
sól
pieprz świeżo zmielony

Przepis i sposób przygotowania na: Farfalle z pomidorami, bazylią i oliwkami

Makaron gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Pomidory kroimy na połówki, wydrążamy miąższ, układamy w naczyniu żaroodpornym wyciętą stroną w dół, układamy pomiędzy rozmaryn i nieobrany czosnek, pieczemy w rozgrzanym piekarniku ok 10 minut.

Gotowe pomidory obieramy ze skóry, kroimy w dużą kostkę, dajemy na dużą patelnię, dodajemy obrany i rozgnieciony czosnek, pastę z suszonych pomidorów, pokrojone w krążki oliwki, przyprawy, podgrzewamy, dodajemy makaron, mieszamy, wykładamy do głębokich miseczek lub talerzyków, dekorujemy - danie gotowe!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 21.06.2012 09:31
super
Agnik 07.09.2011 11:07
przepyszne
kochanyptysiu 25.05.2011 12:38
pycha!
novita26 23.05.2011 08:14
mniam
Agnieszka_B 17.05.2011 15:07
Pomidory należą do moich ulubionych warzyw, więc taka propozycja jest w sam raz dla mnie:)
SmacznaPyza 08.05.2011 12:56
ciekawe...trochę zawracania głowy z tym pieczeniem pomidorów, ale pewnie smak ciekawszy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak