Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z kapusty pekińskiej z papryka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 sztuka
papryka 1 sztuka
marchewka 2 sztuki
ocet balsamiczny 4 łyżki
olej 3 łyzki
sól do smaku
pieprz do smaku
bazylia do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z kapusty pekińskiej z papryka

Kapustę dokładnie myjemy, osuszamy. Drobno szatkujemy. Marchewkę myjemy, obieramy ,płuczemy, ścieramy na tartce o grubych oczkach. Papryke myjemy, wycinamy gniazda nasienne, kroimy w kostkę. wszystkie składniki dokładni mięszamy przyprawiamy. Olej mięszamy z octem polewamy nim surówkę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aacaac 03.08.2011 12:52
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak