Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Camembert z żurawinami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser camembert 2
ser gouda 5 dag
seler naciowy 1 łodyga
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat
olej
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
bagietka
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Camembert z żurawinami

Ser gouda należy zetrzeć na tarce paprykę myjemy i wycinamy nasienie. Strąk kroimy w drobną kostkę. Seler naciowy opłukać i drobno pokroić. Paprykę i seler wymieszać z żółtym serem. Przyprawić solą, pieprzem i słodką papryką. Serki camembert przekroić w poprzek. Każdą połówkę lekko naciąć, tworząc swoistą kieszonkę. Napełnić ją farszem serowo- warzywnym. Docisnąć. Na jednym talerzu rozmącić jajko, a na drugi wysypać bułkę tartą. Serki panierować najpierw w jajku, potem w bułce. Smażymy. Podajemy z żurawinami i bagietką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.09.2011 11:25
pyszny
Tomasz17 03.08.2011 19:50
pychota
Barbara/zuza22_85 06.07.2011 11:20
zgadza sie :)
ziutula
ziutula 23.06.2011 19:41
pyszna przekąska do dobrego wina...
ewaa 18.06.2011 22:47
brzmi apetycznie
marchewka 19.05.2011 23:36
połączenie rewelacja, ale tak jeszcze nie jadłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak