Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cytrynówka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cytryny 10 sztuk
spirytus 1 litr
cukier 500 gram
woda 500 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: Cytrynówka

Cytryny myjemy, sparzamy obieramy ze skórki. Skórki zalewamy spirytusem i odstawiamy szczelnie zamknięte na 2 dni. Miąższ z cytryn pokroić w kostkę przełożyć do słoia zasypać cukrem i odstawic na 2 dni., Oba płyny zlewamy, ten z cukru gotujemy, wlewamy do niego alkoholowy, i dokładnie mięszamy ale nie gotujemy. Wlewamy powstały płyn do wyparzonych butelek, odstawic na pół roku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak