Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Przepiórka pieczona

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

przepiórki 4 szt.
słonina 10 dkg w plasterkach
czosnek 2-3 ząbki
sól / pieprz / kolendra /j ałowiec

Przepis i sposób przygotowania na: Przepiórka pieczona

Przepiórki oskubać i wypatroszyć.
Dokładnie umyć i osuszyc.
Tuszki natrzeć czosnkiem posolić dodać trochę kolendry i jałowiec.
Obkładamy plasterkami słoniny,żeby trochę natłuścić mięso i związac ściśle nitka bawełnianą.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok. 180 stopni C
układamy mieso na blasze i pieczemy aż się zrumieni.
Podajemy z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Misiakova 08.06.2012 12:32
proste, kapitalne wręcz :)
Allice 26.12.2011 18:18
pycha
anja3107 28.01.2011 12:47
mniam
anja3107 28.01.2011 12:47
mniam
danutaw50 14.06.2010 00:47
Wypróbujemy :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak