Przepiórka pieczona

Przepiórka pieczona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przepiórki

    4 szt.
  • słonina

    10 dkg w plasterkach
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • sól / pieprz / kolendra /j ałowiec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przepiórki oskubać i wypatroszyć.
Dokładnie umyć i osuszyc.
Tuszki natrzeć czosnkiem posolić dodać trochę kolendry i jałowiec.
Obkładamy plasterkami słoniny,żeby trochę natłuścić mięso i związac ściśle nitka bawełnianą.
Piekarnik rozgrzewamy do temperatury ok. 180 stopni C
układamy mieso na blasze i pieczemy aż się zrumieni.
Podajemy z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Misiakova

08.06.2012 12:32
proste, kapitalne wręcz :)

Allice

26.12.2011 18:18
pycha

anja3107

28.01.2011 12:47
mniam

anja3107

28.01.2011 12:47
mniam

danutaw50

14.06.2010 00:47
Wypróbujemy :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat