Bauerntopf

Bauerntopf

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki obrane

    0,5 kg
  • mięso mielone wołowe

    0,25 kg
  • cebula biała

    1 szt.
  • czosnek ząbki

    2 szt.
  • koncentrat pomidorowy

    1 puszka
  • sól

  • pieprz

  • mąka

  • kostka rosołowa

  • papryka żółta

    1 szt.
  • ketchup

    2 łyżki
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • papryka ostra mielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso podsmażyć z cebulą i przeciśniętym czosnkiem. Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, papryki pokroić w drobną kostkę, dodać do usmażonego mięsa. Podlać bulionem, dodać przyprawy, dusić pod przykryciem ok. 25-30 min (aż ziemniaki będą miękkie). Dodać przecier pomidorowy i ketchup, wymieszać. Mąkę rozpuścić w odrobinie bulionu, dodać do garnka, wymieszać, gotować jeszcze ok.1-2 minuty.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat